Over ons

Dubbele controle

Hoe meer ogen een tekst controleren, hoe beter de kwaliteit. Bij ons redactiebureau heeft u de garantie van dubbele controle – door ervaren en enthousiaste redacteuren.

Specialisme

Wij werken uitsluitend aan medisch-wetenschappelijke uitgaven. Door ons specialisme kunt u zonder zorgen op een hoogstaand eindproduct rekenen.

In eigen hand

Wanneer u ons uw manuscript toevertrouwt, bent u ervan verzekerd dat wij dit zelf bewerken. We besteden geen werk uit aan derden.

Karin Kabos-van der Vliet

Karin Kabos-van der Vliet
Karin Kabos-van der Vliet
(foto: C.J. van der Vliet)

In 1990 begon ik met freelanceredactiewerk voor medische uitgevers en in 1997 richtte ik Kabos-Van der Vliet Redactiebureau op. Ik studeerde Nederlands aan de VU te Amsterdam; daarvoor voltooide ik de opleiding Nederlands MO-A (lerarenopleiding) aan de Vrije Leergangen van de VU.

Vanaf de middelbare school deed ik secretarieel en ondersteunend werk voor het bouwbedrijf van mijn vader. Tijdens mijn studie bleef ik dit werk doen, naast redactie- en correctiewerk voor KPMG en het Nederlands Kanker Instituut (NKI). Ook was ik projectmedewerkster bij een groot automatiseringsproject.

Met deze opleiding en ervaring heb ik mij gespecialiseerd als redacteur van vooral medisch-wetenschappelijke teksten. Ik vind het erg belangrijk dat auteurs trots zijn op hun uiteindelijke publicatie.

Martin Kabos

Martin Kabos
Martin Kabos

Tijdens mijn studie Nederlands aan de VU te Amsterdam heb ik mij verdiept in het vakgebied schriftelijke taalbeheersing. Daarnaast werkte ik parttime als corrector bij een zetterij.

Vrij snel na mijn studie ging ik aan het werk als redacteur bij het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, waar ik veel ervaring heb opgebouwd met medisch-wetenschappelijk publiceren in het Nederlands, redigeren en samenwerken met hoofdredacteuren, auteurs, opmakers en zetters.

Als bestuurslid van de Wetenschappelijke-Eindredacteurenkring (WERK) werkte ik aan mijn netwerk. Ook assisteerde ik Karin bij haar redactiewerk. In 2013 werd ik vennoot bij Kabos-Van der Vliet Redactiebureau. Ik vind het een uitdaging om de leesbaarheid van artikelen zo veel mogelijk te verbeteren. Ook schrijf ik graag en ben medeoprichter van sprekersclub Almere Toastmasters.